Vitral Benelux introduceert  het volgende glazen daklicht type in de SkyVision familie; de SkyVision Access.

tweet-2016-wk-42-2016-10-17-page001

 

SkyVision Access wordt gebruikt voor:

  • Rook ventilatie, bijvoorbeeld boven een trappenhuis, te openen d.m.v. een drukschakelaar of een brandalarm knop. SkyVision Access kan ook ingesteld worden voor gedeeltelijk openen ten behoeve van natuurlijke ventilatie.
  • Toegang tot het dak voor onderhoud door een conciërge of onderhoudsmonteur met gebruik van een ladder.

The SkyVision familie bestaat voortaan uit:

* Fixed – heerlijk daglicht voor ruimtes die licht nodig hebben

* Comfort – waar de combinatie van daglicht en natuurlijke ventilatie belangrijk is

* Walk-on – voor begaanbare gebieden

* Linear – “oneindig” lange daklichten met of zonder natuurlijke ventilatie

* Circular – de ronde oplossing voor spannende architectuur

* Access – rook ventilatie en daktoegang

SkyVision wordt veelal gemonteerd op daken met bitumen of andere dakbedekkingen met een hellingshoek van 0-30o (4o wordt aanbevolen).

De diverse glazen SkyVision varianten hebben allen een strak en transparant ontwerp gemeen met een zeer lange levensduur. Het zijn complete oplossingen met een aluminium omrande glazen bovenzijde op een goed geïsoleerde houten opstand (met uitzondering van de Circular die zonder opstand geleverd wordt).

De isolatiewaarde (Uwindow) voor het gehele daklicht kan wel 0,65W/m2K zijn indien uitgevoerd met Ecoline beglazing. De meeste SkyVision types worden op maat gemaakt (lengte, breedte en hoogte), maar standaard afmetingen zijn ook verkrijgbaar.

SkyVision Access wordt op dit moment geleverd met een dagmaat van 1.000mm x 1000mm en met een opstand van 245mm hoog. SkyVision Access open tot een hoek van 75o. De geïntegreerde motor is in overeenstemming met EN12101-2 en opent binnen 60 seconden met een sneeuwlast tot 800 N/m2.